T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
TBMYO İnşaat Teknolojisi

Yaz Okulu Uygulama İlkeleri 2023

23/06/2022 16:54:59 - 16/10/2023 16:54:59 - 90597 Okunma

2022-2023 Akademik Yılı Yaz Döneminde diğer üniversitelerin yaz eğitimine katılmak isteyen öğrencilerimiz;

1-Aşağıda belirtilen Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu ve formda istenen belgeleri eksiksiz düzenleyerek   ilgili bölüm başkanlıklarına bizzat teslim edilmesi ya da İnşaat Bölümü  tbmyoinsaat@klu.edu.tr   e-posta adresine pdf formatında tarayarak gönderilmesi gerekmektedir.

2- Gönderilen form ve belgeler ilgili bölüm başkanlıklarınca incelenerek kredi, akts, yerel saat ve içerik yönünden uygun görüldüğü takdirde onaylandıktan sonra, ilgili bölüm başkanlıklarınca bir suret Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerine, bir suret öğrenciye teslim edilir ve bir suret ise bölümde muhafaza edilmek üzere arşivlenir.

3- Bağlı olduğu bölümünden onay almadan yaz okuluna devam eden öğrencilerin, eğitim sonrası gelen transkriptleri (geçer not alınmış olsa bile) OBS' ye işlenmeyecektir.

4- Yaz okulunda alınan not, geçerli nihai not olarak OBS’ye işlenecektir.

 

NOT: Belgelerinizi 18 Temmuz 2023 tarihine kadar Bölümünüz Yaz Okulu Komisyonuna teslim etmeniz gerekmektedir.Dilekçe ONAY/RED işlemi, inceleme sonrası 1-3 gün içinde yapılmaktadır. Yaz Okulu Onay Sorumlusu Öğr. Gör. Cevat GÜLCÜ dür.

 

Maddi ve manevi mağduriyet yaşanmaması için sürecin gereklerini yerine getirmeniz önemle duyurur, derslerinizde başarılar dileriz.

 

Yaz Okulu Başvuru Örneği için tıklayınız.

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Yaz Okulu İntibak Formu için tıklayınız.

Yaz Okulundan Ders Alma Koşulları için tıklayınız.

 

YAZ OKULU UYGULAMA ESASLARI GENEL BİLGİLER

28 Ağustos 2014 tarih ve 59 sayılı senato toplantısının 6 nolu kararı ile üniversitemiz öğrencileri ilgili yıl ve programdaki, taban puanı, üniversitemiz taban puanından yüksek olan Türkiye’deki tüm üniversitelerin yaz öğretimlerinde kredi ve ders içerikleri bölüm başkanlıklarınca uygun görülen ders/dersleri alabilirler. Yaz okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, en fazla 20 AKTS, yaz okulu sonunda mezun olabilecek öğrenciler ise 25 AKTS lik derse kayıt yaptırabilir. Bu toplama zorunlu, ortak zorunlu vb. tüm dersler dahildir.

AKTS kredilerinde 100 % uyum şartı aranması gerekmektedir.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı' nın 19/06/2017 tarihli değişiklik yazısı için tıklayınız.

28.08.2014 tarih, 59 sayılı Senato Toplantısının 6 nolu kararı ile kabul edilen Yaz Öğretimi Uygulama İlkeleri' nin değişiklik öncesi hali için tıklayınız.

 

Yaz okulu

Facebook Twitter Google Plus

Takvim

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.